Vernieuwde ecologiepremie erkent warmtepomptechnologie

30 Juni 2016

Het Warmtepompplatform WPP is blij te zien dat de warmtepomptechnologie erkend wordt als een relevante bijdrage in het milieu- en energieverhaal en dat warmtepompen expliciet onder de noemer hernieuwbare energie staan - daar horen ze thuis. Natuurlijke koudemiddelen, aansluiting op warmtenetten of hergebruik van restwarmte zijn technieken waarbij warmtepompen een cruciale rol kunnen spelen, en geothermie als warmtebron komt expliciet in aanmerking voor steun.

WPP is voorstander van een uitbreiding van deze lijst naar de warmtepomptechnologie op zich: elke toepassing waarin een warmtepomp aantoonbaar laagwaardige (en dus onbruikbare) rest- of omgevingswarmte opwaardeert tot een bruikbaar temperatuurniveau verdient ondersteuning. Het vermijdt immers het gebruik van fossiele brandstoffen en kan, indien elektrisch aangedreven, potentieel het gebruik van groene elektriciteit bevorderen.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.