Heb ik bijverwarming nodig?

Bij lage-energiewoningen, BEN- en passiefwoningen is dat meestal niet nodig. In renovatieprojecten doorgaans wel. Alles hangt af van de energieprestaties van je woning, de verwarmingsbehoefte van je woning en de isolatiegraad.

 

In elk geval moet de warmtepomp juist gedimensioneerd worden om eventuele bijverwarming op gas of stookolie zo weinig mogelijk nodig te hebben. Dat gebeurt het best in samenspraak met je architect of installateur.

 

Een warmtepomp kan gecombineerd worden met een bestaande verwarmingsinstallatie, maar er zijn ook hybride toestellen op de markt die beide combineren.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de beroepsvereniging van koeltechnische bedrijven. Deze website wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.