Bij lage-energiewoningen, BEN- en passiefwoningen is dat meestal niet nodig. In renovatieprojecten doorgaans wel. Alles hangt af van de energieprestaties van je woning, de verwarmingsbehoefte van je woning en de isolatiegraad.
In elk geval moet de warmtepomp juist gedimensioneerd worden om eventuele bijverwarming op gas of stookolie zo weinig mogelijk nodig te hebben. Dat gebeurt het best in samenspraak met je architect of installateur.
Een warmtepomp kan gecombineerd worden met een bestaande verwarmingsinstallatie, maar er zijn ook hybride toestellen op de markt die beide combineren.
InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen en bestaat uit leden van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België) en van FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.