Hoe levert een warmtepomp het beste rendement?

Het rendement van een warmtepomp hangt in de eerste plaats af van de technische kwaliteiten ervan, en wordt uitgedrukt in SCOP of SPF.

 

Systemen die warmte recupereren uit bodem of water hebben meestal een hogere rendement dan systemen op basis van lucht. Daar tegenover staat dat systemen op basis van lucht financieel en bouwtechnisch meer voor de hand liggen. In elk geval moet je ervoor zorgen dat je verwarmingsinstallatie geschikt is voor aansluiting op een warmtepomp en je woning voldoende geïsoleerd is.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen en bestaat uit leden van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België) en van FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.