Is de lucht of de bodem wel warm genoeg om mijn woning te verwarmen?

Een warmtepomp maakt op een ingenieuze manier gebruik van de wetten van de thermodynamica. Heb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat het voedsel in je diepvriezer afkoelt tot -18 °C terwijl het in je woning 20 °C of meer is?

 

Je warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe, maar dan in omgekeerde richting. Door gebruik te maken van een koelvloeistof die op lage temperatuur verdampt en via compressie (samenpersen onder hoge druk) de temperatuur van die damp verder te verhogen, kan je woning verwarmd worden terwijl het buiten koud is.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen en bestaat uit leden van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België) en van FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.