9e Warmtepomp symposium op 15 september 2016

30 Juli 2016

De energietransitie, elektrificatie van het energielandschap, renovatie als belangrijke element in het behalen van energiedoelstellingen, smart grids, de evolutie naar NZEB gebouwen, warmtenetten, industriële toepassingen zijn allemaal factoren waarin warmtepompen een grote rol spelen en zullen spelen, maar niet noodzakelijk zoals we ze nu typisch kennen. 

Het 9de Warmtepomp Symposium van het WarmtePompPlatform focust hierop en zoekt uit welke warmtepompen en warmtepompsystemen op toekomstige uitdagingen een antwoord kunnen bieden.


De volgende sprekers hebben al toegezegd met het volgende thema:

  • Katty Van Damme - VREG: Vernieuwde tarieven voor elektrische aansluiting in functie van de capaciteit en de impact op warmtepompinstallaties
  • Marleen Gysen - Innovatiesteunpunt: Warmtepompen in de landbouw
  • Partick Veeckmans - KVBG: Aardgas-warmtepompen helpen aan een overgang naar zero-emissie hernieuwbare energie
  • Rudy Gielen - Mitsubishi Electric: Warmtepompen met CO2 als koelmiddel
  • Pieter Van Alphen - Techneco:  Zero-on-the-meter project
  • Marc Feyten - Blue Hero: Restwarmte uit afvalwater, Riothermie in de praktijk
  • Pedro Pattijn - Ingenium: Project LATENT, de toepassing van warmtepompen op collectieve lage temperatuur energienetten

Verder zijn er nog bijdragen over o.a. de Europese context voor warmtepompen, warmtepompen in appartementsgebouwen en de Vlaamse subsidie regelgeving.

Meer info en inschrijven

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.