Waarom worden er per jaar minder dan 10.000 warmtepompen verkocht en meer dan 200.000 verwarmingsketels?

18 Oktober 2017
Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt zich grote vragen bij het huidige energiebeleid in ons land.

Uitbreiding energielening vanaf 1 oktober 2017

03 Oktober 2017
Vanaf 1 oktober 2017 wordt de Vlaamse energielening uitgebreid. Een energielening kan je afsluiten bij een energiehuis. Met een energielening kan je BENOvatiewerken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning, o.a. voor de investering in isolatie, nieuwe ramen, een nieuwe verwarmingsinstallatie of zonnepanelen. Daarnaast geldt de energielening ook voor nieuwbouw, maar wel op voorwaarde dat je BEN bouwt (E30).

Zonneboilers en warmtepompen wegen zwaarder door bij berekening E-peil

15 September 2017
De Vlaamse regering heeft het voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein goedgekeurd om de rekenmethodiek 'Energieprestatie en Binnenklimaat' (EPB) te optimaliseren. Warmtepompen en zonneboilers zullen daardoor in de toekomst meer meetellen voor een gunstiger, lager E-peil van gebouwen. 'Warmtepompen en zonneboilers zijn tot nu toe onterecht minder aantrekkelijk omdat ze onvoldoende verrekend werden in de EPB-scores. Dat zetten we recht', aldus minister Tommelein.

10e Warmtepompsymposium

08 Augustus 2017
Het Warmtepompplatform van ODE (Organisatie Duurzame Energie) en het SmartGeotherm-project organiseren op 7 september 2017 gezamenlijk het 10e Warmtepompsymposium in het nieuwe Cultureel Centrum De Factorij in Zaventem.

REScert-aannemer verplicht vanaf 1 juli 2017 voor premie zonneboiler en warmtepomp

13 Juni 2017
Voor wie een zonneboiler of warmtepomp plaatst, wijzigen de premievoorwaarden vanaf 1 juli 2017.

Elk huis zijn warmtepomp?

06 Juni 2017
Bij nieuwbouw kan je er bijna niet meer omheen, maar op de renovatiemarkt blijken warmtepompinstallaties veel minder goed hun weg te vinden. Onterecht, zo vindt het consortium InfoWarmtePomp.be. Want hoewel klassieke warmtepompsystemen vooral geplaatst worden in nieuwe, goed geïsoleerde woningen, met vloerverwarming of radiatoren op lage temperaturen, kunnen zij ook een goede oplossing zijn voor de renovatiemarkt. Daarnaast zijn er ook specifiek ontworpen warmtepompen zoals de hybride warmtepompen en warmtepompboilers die voor verbouwers heel veel voordelen opleveren.

Warmteplan: groene warmte-energie in Vlaanderen stimuleren

06 Juni 2017
Vandaag keurde de Vlaamse regering het Warmteplan van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein goed. 'Na het Zonneplan en het Windplan, hebben we nu ook een plan van aanpak om warmte-energie in Vlaanderen alle kansen te geven.'

Kwart meer warmtepompen

05 April 2017
In 2016 plaatsten de Vlamingen 3.728 nieuwe warmtepompen in hun woningen, dat is een kwart meer dan het jaar ervoor. Bij nieuwbouw kiest ongeveer 20 procent voor een warmtepomp - al dan niet in combinatie met zonnepanelen - om het verplicht aandeel hernieuwbare energie te behalen.

BENOveren kan je leren met www.mijnBENOvatie.be

29 Maart 2017
Renoveren? Doe het dan meteen goed. Of liever nog, renoveer beter: BENOveer. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. De website www.mijnBENOvatie.be toont je aan de hand van 5 BENOvatiestappen hoe je je BENOvatie het best aanpakt.

Wordt 2017 het jaar van de warmtepomp?

01 Februari 2017
Het nieuwe Vlaamse premiestelsel voor renovaties, de verstrenging van de E-peilnormen voor nieuwbouw en de aankondiging van minister Tommelein dat bedrijven die restwarmte recupereren of warmte opwekken op basis van geothermie daarvoor in 2017 extra steun kunnen krijgen.... Voor warmtepompen belooft 2017 op het eerste gezicht een topjaar te worden. "Terecht", zo klink het bij ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken. "Warmtepompen vormen immers de meest efficiënte vorm van hernieuwbare energie. Precies om particulieren - bouwers en verbouwers - en bedrijven hierover op een concrete, niet-merkgebonden manier te informeren hebben wij vanuit de sector de website www.InfoWarmtePomp.be opgericht"

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de beroepsvereniging van koeltechnische bedrijven – afdeling WPAC (fabrikanten en leveranciers van warmtepompen). Deze website wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.