Een warmtepomp is de beste keuze voor verwarming én warm water

04 Oktober 2018
Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt met genoegen vast dat het steeds beter gaat met de verkoop van zijn systemen. Dat komt vooral doordat sinds begin 2018 bij de EPB-berekening (Energieprestatie en Binnenklimaat) de Europese Ecodesignwaarden worden gebruikt om correcter rekening te houden met het verbruik van warmtepompen. Dat zorgt voor een sterke verlaging - dus verbetering - van het E-peil. Ook het aanbod aan steeds betere toestellen en installaties speelt uiteraard een belangrijke rol. 

PERSBERICHT: Premie warmtepompboiler vanaf 1 januari 2019

28 September 2018
Wie een warmtepompboiler voor sanitair warm water installeert kan daar vanaf 1 januari 2019 een premie voor krijgen van 400 euro. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. De premie loopt de komende vijf jaar en dooft langzaam uit. Ook bedrijven zullen er gebruik van kunnen maken. "Een warmtepompboiler is tot zeventig procent zuiniger in verbruik dan een klassieke elektrische boiler en is dus zeer energie-efficiënt. Met een degressieve premie willen we mensen aanzetten zo snel mogelijk voor hernieuwbare energie te kiezen om hun water te verwarmen", zegt Bart Tommelein.
 

PERSBERICHT: Voorwaarde voor erkenning installateur hernieuwbare energie versoepeld

28 September 2018
De voorwaarde om een Certificaat van Bekwaamheid te krijgen als installateur van kleine hernieuwbare energie-installaties wordt versoepeld van drie jaar werkervaring naar één maand. "Als overheid dragen we kwaliteit van uitvoering hoog in het vaandel. Maar de voorwaarde van 3 jaar werkervaring was te streng. Door de voorwaarden te verlagen, kunnen er sneller meer gediplomeerde installateurs aan de slag", legt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein uit.

Een warmtepomp of zonneboiler, hoeveel kost dat?

28 September 2018
Zowel over warmtepompen als over zonneboilers bestaan in België nog heel wat misverstanden. Daarom dat tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen het infoplatform www.InfoWarmtePomp.be hebben opgestart en dat de Belgische zonneboilerassociatie Belsolar de website www.InfoZonneBoiler.be naar voor schuift om objectieve en niet-merkgebonden antwoorden te geven op vragen zoals "Hoe werkt een warmtepomp of zonneboiler precies?", "Hoeveel kan ik jaarlijks besparen met een warmtepomp of zonneboiler?" of "Op welke premies geeft een warmtepomp of zonneboiler recht?". 

Houd het hoofd koel met warmtepomp

30 Juli 2018
De temperaturen lopen momenteel hoog op in Vlaanderen. En als we de weermannen en -vrouwen mogen geloven, zal het kwik de komende dagen nog meer stijgen. Niet iedereen kan even goed tegen deze hitte en zoekt daarom naar manieren om zijn huis structureel te koelen. De warmtepomp kan hier soelaas bieden. De Vlaamse Regering besliste dit weekend bijkomend in te zetten op hernieuwbare energie. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw een verstandige keuze.

Warmtepompen bieden veel meer mogelijkheden dan je denkt!

14 Mei 2018
Warmtepompen zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van grote én kleine projecten. Warmtepompen zorgen ervoor dat gebouwen energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof worden. Maar warmtepompen bieden nog veel meer mogelijkheden dan algemeen bekend.

Het energiebeleid moet niet focussen op meer elektriciteit, wel op minder CO2

23 Januari 2018
Als Belgische vereniging van leveranciers van verwarmingsmateriaal houdt ATTB de vinger aan de pols van de verwarmingsmarkt. De belangrijkste vaststelling blijft dat de vervanging van verouderde ketels nog steeds te traag verloopt, waardoor onze woningen veel te veel CO2 blijven uitstoten. Volgens ATTB is een activering van de markt dan ook noodzakelijk. De situatie stagneert al enkele jaren, hoewel de uitdagingen in een snel tempo op ons afkomen. 

Persbericht Belgische warmtepompassociatie Batibouw 2018

11 Januari 2018
Warmtepompen zetten de gratis energie die in de grond, het water of de lucht is opgeslagen om in warmte voor je centrale verwarming en je sanitair warm water. Ze zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie en ze zorgen ervoor dat je woning energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof wordt. In nieuwe, goed geïsoleerde woningen, met vloerverwarming of radiatoren op lage temperatuur zijn warmtepompsystemen al vrij populair. Maar ook bij renovaties bieden zij tal van mogelijkheden.

Waarom worden er per jaar minder dan 10.000 warmtepompen verkocht en meer dan 200.000 verwarmingsketels?

18 Oktober 2017
Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt zich grote vragen bij het huidige energiebeleid in ons land.

Uitbreiding energielening vanaf 1 oktober 2017

03 Oktober 2017
Vanaf 1 oktober 2017 wordt de Vlaamse energielening uitgebreid. Een energielening kan je afsluiten bij een energiehuis. Met een energielening kan je BENOvatiewerken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning, o.a. voor de investering in isolatie, nieuwe ramen, een nieuwe verwarmingsinstallatie of zonnepanelen. Daarnaast geldt de energielening ook voor nieuwbouw, maar wel op voorwaarde dat je BEN bouwt (E30).

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.