InfoWarmtePomp.be lanceert nu ook infosite voor warmtepompen in niet-residentiële toepassingen

25 Oktober 2016
ATTB en WPAC  hebben zopas hun infosite www.InfoWarmtePomp.be uitgebreid met een tweede, niet-residentieel luik. Warmtepompen zijn immers niet alleen in privéwoningen, maar zeker ook binnen de industrie, de handel, de overheid en de non-profit breed inzetbaar. Toch wordt in deze sectoren nog onvoldoende gebruik van de vele mogelijkheden die warmtepompen bieden.

In primeur: BENOveren: wat, waarom en hoe?

04 Oktober 2016
Gewoon renoveren? Daar doe jij toch niet meer aan mee. Wie verstandig is, 'BENOveert': renoveert beter. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. Wie verstandig is, wacht ook niet langer om aan de BENOvatie van zijn woning te beginnen. Hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: een lagere CO2-uitstoot en een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een hogere waarde voor je woning. 

Vlaanderen en Wallonië samen voor meer hernieuwbare energie

12 September 2016
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en Waals minister van Energie Paul Furlan gaan samenwerken. Ze beslisten donderdag om een werkgroep op te richten die zal bekijken hoe Vlaanderen en Wallonië de krachten kunnen bundelen om nog meer in te zetten op hernieuwbare energie.

9e Warmtepomp symposium op 15 september 2016

30 Juli 2016
De energietransitie, elektrificatie van het energielandschap, renovatie als belangrijke element in het behalen van energiedoelstellingen, smart grids, de evolutie naar NZEB gebouwen, warmtenetten, industriële toepassingen zijn allemaal factoren waarin warmtepompen een grote rol spelen en zullen spelen, maar niet noodzakelijk zoals we ze nu typisch kennen. Het 9de Warmtepomp Symposium van het WarmtePompPlatform focust hierop en zoekt uit welke warmtepompen en warmtepompsystemen op toekomstige uitdagingen een antwoord kunnen bieden.

Aanpassing van de energieheffing legt de focus op warmtepompen als duurzaam alternatief voor elektrische verwarming

19 Juli 2016
De verlaging van de energieheffing voor wie 20-25 MWh elektriciteit per jaar verbruikt is positief nieuws voor wie elektrisch verwarmt. Het WarmtepompPlatform van ODE bevestigt dat voor wie nog een elektrische verwarming in huis heeft het absoluut aangeraden is om een investering in een warmtepomp te overwegen. Elektrische verwarming is een zeer inefficiënt gebruik van de hoogwaardige energievorm die elektriciteit is.

Vernieuwde ecologiepremie erkent warmtepomptechnologie

30 Juni 2016
Het Warmtepompplatform WPP is blij te zien dat de warmtepomptechnologie erkend wordt als een relevante bijdrage in het milieu- en energieverhaal en dat warmtepompen expliciet onder de noemer hernieuwbare energie staan - daar horen ze thuis. Natuurlijke koudemiddelen, aansluiting op warmtenetten of hergebruik van restwarmte zijn technieken waarbij warmtepompen een cruciale rol kunnen spelen, en geothermie als warmtebron komt expliciet in aanmerking voor steun.

Energiepremies 2016: wacht niet en profiteer ervan!

21 Juni 2016
Dit jaar legt de Brusselse Regering het accent op audit, isolatie en warmte. Met een budget van 22 miljoen euro wordt het regime 2016 eenvoudiger gemaakt, en toegankelijk voor een breder publiek. Zo heeft een groter aantal personen recht op interessantere premies, doordat de inkomensgrenzen verhoogd werden.

Belg loopt warm voor warmtepompen  

15 Juni 2016
In 2016 is de markt voor warmtepompen in België met 30% gestegen", laten ATTB en WPAC weten. "Deze stijging is op het palmares te schrijven van de overheid en haar inspanningen om hernieuwbare energie te promoten enerzijds, maar ook het feit dat Belgen almaar beter geïnformeerd zijn over wat een warmtepompinstallatie precies is en steeds beter inzien wat zo'n installatie voor hen thuis kan betekenen draagt hier voor een groot deel toe bij.

Barometer groene energie: alle nieuwste cijfers in één opslag

15 Juni 2016
Alle nieuwste cijfers over groene energie staan voortaan online in één handig overzicht. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Meten is weten. Door de cijfers snel, transparant en open te communiceren kan iedereen die dat wil ermee aan de slag. Tegelijk vergroten we het bewustzijn en hopen we zoveel mogelijk mensen te overtuigen hun steentje bij te dragen in het groene energieverhaal."

Energiepremies 2017: een concreet overzicht

30 Mei 2016
Iedereen heeft de mond vol van 'energiepremies die verdwijnen' en 'vervangen zouden worden door een bonus voor totaalrenovaties', maar die informatie is niet correct.
Voor individuele renovatiemaatregelen zijn er premies en zullen die blijven bestaan. Meer zelfs, voor buitenmuurisolatie langs de binnenkant - momenteel nog niet gesubsidieerd' komt er zelfs een premie vanaf juli 2017.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.