Energiepremies 2016: wacht niet en profiteer ervan!

21 Juni 2016
Dit jaar legt de Brusselse Regering het accent op audit, isolatie en warmte. Met een budget van 22 miljoen euro wordt het regime 2016 eenvoudiger gemaakt, en toegankelijk voor een breder publiek. Zo heeft een groter aantal personen recht op interessantere premies, doordat de inkomensgrenzen verhoogd werden.

Belg loopt warm voor warmtepompen  

15 Juni 2016
In 2016 is de markt voor warmtepompen in België met 30% gestegen", laten ATTB en WPAC weten. "Deze stijging is op het palmares te schrijven van de overheid en haar inspanningen om hernieuwbare energie te promoten enerzijds, maar ook het feit dat Belgen almaar beter geïnformeerd zijn over wat een warmtepompinstallatie precies is en steeds beter inzien wat zo'n installatie voor hen thuis kan betekenen draagt hier voor een groot deel toe bij.

Barometer groene energie: alle nieuwste cijfers in één opslag

15 Juni 2016
Alle nieuwste cijfers over groene energie staan voortaan online in één handig overzicht. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Meten is weten. Door de cijfers snel, transparant en open te communiceren kan iedereen die dat wil ermee aan de slag. Tegelijk vergroten we het bewustzijn en hopen we zoveel mogelijk mensen te overtuigen hun steentje bij te dragen in het groene energieverhaal."

Energiepremies 2017: een concreet overzicht

30 Mei 2016
Iedereen heeft de mond vol van 'energiepremies die verdwijnen' en 'vervangen zouden worden door een bonus voor totaalrenovaties', maar die informatie is niet correct.
Voor individuele renovatiemaatregelen zijn er premies en zullen die blijven bestaan. Meer zelfs, voor buitenmuurisolatie langs de binnenkant - momenteel nog niet gesubsidieerd' komt er zelfs een premie vanaf juli 2017.

Nieuwbouw en hernieuwbare energie gaan hand in hand

23 Mei 2016
Energiezuinig bouwen wordt betaalbaarder", zegt  Bart Tommelein. Je kan vandaag een energiezuinigere woning bouwen tegen dezelfde kostprijs als voor een minder verregaande energiezuinige woning pakweg vier jaar geleden. Het geplande verstrengingspad van het Energiepeil kan worden aangehouden. Ook het aandeel hernieuwbare energie in nieuwbouw zal hierbij een belangrijke rol spelen.

Februari 2016: ATTB en WPAC lanceren www.infowarmtepomp.be: hét ultieme objectieve infoplatform over warmtepompen

01 Februari 2016
In 2015 sloegen ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken - sectie 4 (warmtepompen en alternatieve systemen) en WPAC, de beroepsfederatie van warmtepompleveranciers, de handen in elkaar om een objectief info- en promotieplatform voor warmtepompen op te starten. Tijdens Batibouw 2016 wordt de eerste vrucht van deze samenwerking gelanceerd. De nieuwe website www.infowarmtepomp.be (voor Franstaligen: www.infopompeachaleur.be) wil een concreet, niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die mensen met bouw- of renovatieplannen over warmtepompinstallaties kunnen hebben.

Januari 2016: Elke woning haar eigen verwarmingsrecept?

01 Januari 2016
Belgische verwarmingsindustrie kan een milieu-efficiënt energierecept op maat van elke woning voorschrijven, maar Belg blijft nog te vaak verwarmingsziek

Februari 2015: Nieuw Europees energielabel voor verwarmingstoestellen vanaf 26 september 2015

01 Februari 2015
Vanaf 26 september 2015 worden alle verwarmingsketels en warwatertoestellen voorzien van een Europees energielabel. Deze verplichting volgt uit de Europese richtlijnen met betrekking tot Ecodesign. ATTB, de sectorassociatie voor thermische technieken,  informeert installateurs en consumenten over het hoe, wat en waarom van dit label.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen en bestaat uit leden van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België) en van FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.