Aanpassing van de energieheffing legt de focus op warmtepompen als duurzaam alternatief voor elektrische verwarming

19 Juli 2016

De verlaging van de energieheffing voor wie 20-25 MWh elektriciteit per jaar verbruikt is positief nieuws voor wie elektrisch verwarmt. Het WarmtepompPlatform van ODE bevestigt dat voor wie nog een elektrische verwarming in huis heeft het absoluut aangeraden is om een investering in een warmtepomp te overwegen. Elektrische verwarming is een zeer inefficiënt gebruik van de hoogwaardige energievorm die elektriciteit is.

Warmtepompen zijn het uitgelezen alternatief, want veel efficiënter en duurzamer omdat ze het grootste deel van de warmte uit de ondergrond of omgevingslucht halen en ze bieden een oplossing bij nieuwbouw, renovatie en vervangingsmarkt. Voor het WarmtepompPlatform verdienen dan ook alle warmtepompen een bonus in het energiebeleid. Om deze investering maximaal te laten renderen, benadrukt het WarmtepompPlatform wel dat mensen die een warmtepomp overwegen, kwalitatief hoogstaande toestellen gebruiken (het Europees energielabel maakt het mogelijk om warmtepompen te vergelijken, ook met andere types verwarmingssystemen) en een beroep doen op deskundige bedrijven (Vanaf 1/7/2017 moeten alle warmtepompinstallateurs over een RESCERT kwaliteitscertificaat beschikken).

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.