Alles weten over warmtepompen? Surf naar het vernieuwde infoplatform InfoWarmtePomp.be

14 April 2021

Op zoek naar een eenduidig, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen die je als bouwer of verbouwer over warmtepompen kan hebben? Surf dan naar www.InfoWarmtePomp.be, het objectieve warmtepompinfoplatform van sectorassociatie ATTB en beroepsfederatie WPAC, dat zopas volledig werd vernieuwd.

Warmtepompen hebben de wind in de zeilen. Vorig jaar werden ca. 30% meer warmtepompen verkocht dan in 2019. En tegenwoordig wordt 1 op de 2 nieuwbouwwoningen uitgerust met een warmtepomp. 

Dit succesverhaal is niet verwonderlijk. De warmtepomptechniek, waarbij de natuurlijke warmte uit de grond, de lucht of het water wordt omgezet in warmte voor je centrale verwarming of sanitair water, is de meest efficiënte methode om op basis van hernieuwbare energie te genieten van meer comfort, en om het milieu én je portemonnee een dienst te bewijzen. Het rendement van een warmtepomp is immers hoog: tot 80% van de energie die ze levert wordt gewonnen uit de omgeving en is dus gratis en C02-vrij. 

Alles over warmtepompen en warmtepompboilers 

Hoe werkt een warmtepomp precies? Waarom zou ik een warmtepomp installeren? Welke soorten warmtepompen bestaan er? Waarvoor kan ik een warmtepomp gebruiken? Wat is het rendement van een warmtepomp? Wat zijn de richtprijzen voor warmtepompen? Heb ik een vergunning nodig? En op welke premies kan ik een beroep doen? 

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze en nog veel meer vragen over warmtepompen of warmtepompboilers kan je terecht op www.InfoWarmtePomp.be, hét objectieve warmtepompinfoplatform bij uitstek. 

Make-over 

De website kreeg zopas een volledige make-over, zowel op grafisch als bouwtechnisch vlak, om als kandidaat-bouwer of -verbouwer nog sneller de info te vinden waarnaar je precies op zoek bent. 

Zo vind je via de linkernavigatiekolom op www.infowarmtepomp.be voortaan ook interactievere buttons. Een lijst met veel gestelde vragen bijvoorbeeld, voor wanneer je via de horizontale infobuttons toch nog geen antwoord op je vraag gevonden zou hebben. Of een stappenplan, als je heel concreet aan de slag wil gaan. Alsook een directe link naar fabrikanten en installateurs van warmtepompen en een actueel overzicht van alle premies waarop je in de 3 Belgische gewesten recht hebt als je je verwarmingsinstallatie door een warmtepomp of warmtepompboiler vervangt. 

Ook voor de projectmarkt 

Op www.InfoWarmtePomp.be komen in de eerste plaats warmtepompen voor individuele woningen aan bod. Maar ook in de projectmarkt kan de warmtepomptechniek worden ingezet. In appartementsgebouwen, kantoren en openbare gebouwen bijvoorbeeld. Alsook in de industrie, land- en tuinbouw, horeca, handel, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen, sportinfrastructuren of lokalen voor dataopslag. 

Alle info over deze niet-particuliere warmtepompen vind je onder de button ‘Een warmtepomp voor uw project’? 

Objectieve informatie 

Www.InfoWarmtePomp.be is geen commerciële site, maar wel een initiatief van ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken – sectie 4 (warmtepompen en alternatieve systemen) en FRIXIS, de beroepsvereniging van koeltechnische bedrijven – afdeling WPAC (fabrikanten en leveranciers van warmtepompen). 

Meer info 

www.InfoWarmtePomp.be

https://www.facebook.com/InfoWarmtePomp 

www.InfoPompeaChaleur.be

https://www.facebook.com/infopompeachaleur

 

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen en bestaat uit leden van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België) en van FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.