Februari 2016: ATTB en WPAC lanceren www.infowarmtepomp.be: hét ultieme objectieve infoplatform over warmtepompen

01 Februari 2016

Alles over warmtepompen

Warmtepompen zetten de natuurlijke warmte uit de grond, de lucht of het water om in warmte voor je centrale verwarming of sanitair water. Het is de meest efficiënte vorm van hernieuwbare energie om te genieten van meer comfort, en om het milieu én je portemonnee een dienst te bewijzen. Het rendement van een warmtepomp is immers hoog: tot 80% van de energie die ze levert wordt gewonnen uit de omgeving en is dus gratis en C02-vrij.

Wil je alles weten over warmtepompen? Dan is www.infowarmtepomp.be een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB  en WPAC), op jouw maat gemaakt.

Objectieve info

Waarom zou ik een warmtepomp installeren? Welke soorten warmtepompen bestaan er? Waarvoor kan ik een warmtepomp gebruiken? Hoe werkt een warmtepomp precies? En op welke premies kan ik een beroep doen?

Voor een niet-merkgebonden antwoord op deze en tal van andere vragen over warmtepompen kan je vanaf Batibouw 2016 (eind februari) terecht op www.infowarmtepomp.be.

Interactiever luik

Via de rechternavigatiekolom op www.infowarmtepomp.be vind je ook interactievere buttons. Een lijst met veelgestelde vragen bijvoorbeeld, voor het geval je via de horizontale infobuttons onverhoopt toch nog geen antwoord op je vraag gevonden hebt. Of een directe link naar fabrikanten en installateurs van warmtepompen, als je heel concreet aan de slag wil gaan.

Daarnaast vind je op de Nederlandstalige versie van de site een box waarin je je postcode kan ingeven en die rechtstreeks becijfert op welke premies je aanspraak kan maken wanneer je een warmtepomp aanschaft.

Het infowarmtepomp.be-consortium is ook bezig met de ontwikkeling van een tool waarmee je heldere informatie krijgt over het energie- en CO2-verbruik van een warmtepomp in vergelijking met de klassieke fossiele verwarmingssystemen. Deze tool zal in de loop van 2016 online staan.

Warmtepompeigenaars aan het woord

Op www.infowarmtepomp.be vind je eveneens tal van getuigenissen van mensen die, hetzij in hun gerenoveerde woning hetzij in een nieuwe woning, al een warmtepomp hebben geïnstalleerd. Zij vertellen er eerlijk en concreet waarom zij voor een bepaald type warmtepomp kozen en wat zij met de installatie ervan bereikt hebben.

Heb jij al een warmtepomp geplaatst? www.infowarmtepomp.be is nog op zoek naar nieuwe testimonials om de lijst met getuigenissen aan te vullen. Jouw ervaringen meedelen kan via een invulforumlier op de site (surf naar Warmtepompen > Getuigenissen).

Infowarmtepomp op Batibouw

www.infowarmtepomp.be werd gerealiseerd  met de steun van ACV, Apha Inotech, Apsilone, Aquaplex, Ariston, Atlantic, Buderus, Bulex, Climaveneta, CTC, Daikin, De Dietrich, Dimplex, Elco, Fujitsu, General, Itho Daalderop, Junkers, L G, Masser, Nibe, Midea, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Remeha, Riello, Roth, Samsung, Stiebel Eltron, Thermia, Thermor, Toshiba, Tosot, Vaillant, Viessmann, Weishaupt en Wolf. Het merendeel van deze merken wordt vertegenwoordigd op Batibouw. Je kan ze een bezoek brengen op hun stand in hal 12.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.