PERSBERICHT: Premie warmtepompboiler bijna 300 keer aangevraagd

25 Maart 2019

De premie voor een warmtepompboiler ter waarde van 400 euro is sinds de lancering op 1 maand tijd al bijna 300 keer aangevraagd. Een warmtepompboiler voor sanitair warm water is tot zeventig procent energiezuiniger dan een gewone elektrische boiler. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “De nieuwe premie voor een warmtepompboiler blijkt een instant succes. Vlamingen volgen de technologische ontwikkelingen blijkbaar op de voet en waarderen de ondersteuning door de Vlaamse overheid.”

Naast de klassieke elektrische boiler en de zonneboiler, kan ook de warmtepompboiler sanitair water verwarmen. Zo’n warmtepompboiler haalt warmte uit de lucht en geeft die af aan je sanitair water. Sinds 1 januari dit jaar bestaat er een speciale premie voor van 400 euro. De komende twee jaar daalt de premie telkens met 100 euro. Vanaf 2021 tot en met 2023 bedraagt ze nog 200 euro.

Hoewel de premie al sinds 1 januari bestaat, kon ze pas vanaf 7 februari digitaal worden aangevraagd. Tijdens de maand februari vroegen maar liefst 299 Vlamingen deze premie aan. Ook bedrijven kunnen ze aanvragen. Die wordt dan berekend op basis van het vermogen.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Bij een warmtepompboiler gaan energiezuinigheid en groene energie hand in hand. Hij is immers tot zeventig procent zuiniger in verbruik dan een klassieke elektrische boiler. Met de premie die elk jaar zal afnemen, willen we mensen aanzetten zo snel mogelijk voor hernieuwbare energie te kiezen om hun water te verwarmen.”

Contact

Stella Vansummeren
Woordvoerder
Kabinet Lydia Peeters 
Mobiel: 0495450188 
stella.vansummeren@vlaanderen.be 

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.