Vlaanderen en Wallonië samen voor meer hernieuwbare energie

12 September 2016

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en Waals minister van Energie Paul Furlan gaan samenwerken. Ze beslisten donderdag om een werkgroep op te richten die zal bekijken hoe Vlaanderen en Wallonië de krachten kunnen bundelen om nog meer in te zetten op hernieuwbare energie.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein ging donderdag 8 september langs bij zijn Waalse collega-minister van Energie Paul Furlan. Naar verluidt zou Tommelein de allereerste Vlaamse minister zijn die afzakte naar het kabinet van Furlan in Beez (Namen).

Tijdens de ontmoeting, die in een vriendschappelijke en constructieve sfeer verliep, staken de ministers de koppen bij elkaar over hun bevoegdheid energie. Om enkele pistes verder te onderzoeken, beslisten ze een werkgroep op te richten die zich zal buigen over de samenwerking tussen Vlaanderen en Wallonië op vlak van hernieuwbare energie.

Bart Tommelein: ‘Vlaanderen en Wallonië hebben hetzelfde doel voor ogen: ons aandeel hernieuwbare energie vergroten en onze doelstellingen halen in 2020. Door samen te werken kunnen we elkaar alleen maar versterken.’

Paul Furlan: ‘De regio’s hebben alleen maar te winnen bij dergelijke samenwerking. In het belang van onze burgers, willen en zullen we samen nog meer inzetten op de ontwikkeling van hernieuwbare energie.’

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.