Energiepremies 2016: wacht niet en profiteer ervan!

21 Juni 2016

Dit jaar legt de Brusselse Regering het accent op audit, isolatie en warmte. Met een budget van 22 miljoen euro wordt het regime 2016 eenvoudiger gemaakt, en toegankelijk voor een breder publiek. Zo heeft een groter aantal personen recht op interessantere premies, doordat de inkomensgrenzen verhoogd werden.

Bovendien genieten bepaalde doelgroepen voortaan van het hoogste premieniveau: instellingen voor onderwijs en zorgverlening, mede-eigenaars en verhuurders. Een concreet voorbeeld? Stel dat een dak van 300 m² aan de buitenkant wordt geïsoleerd. Vroeger zouden ze daarvoor € 4500 krijgen, nu maar liefst minstens € 7500.

Voor u of voor uw klanten, energiepremies geven energiebesparende investeringen een heuse boost. Ontdek hier uw premies!

Er bestaan trouwens nog andere financiële voordelen, onder andere de Brusselse groene lening, die aan particulieren de kans geeft om te lenen tegen een interessant tarief. Ondernemingen van hun kant kunnen genieten van steun voor milieuvriendelijke investeringen en belastingaftrek voor energiebesparende investeringen.

Hebt u vragen of wenst u hulp? Als bouwprofessional kunt u zich wenden tot de Facilitator Duurzame Gebouwen, een kosteloze dienst met onafhankelijke experts, die u helpen bij uw energiebesparende acties.

Profiteer ook van alle andere diensten die Leefmilieu Brussel aan bouwprofessionals als u ter beschikking stelt!

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.