Houd het hoofd koel met warmtepomp

30 Juli 2018
De temperaturen lopen momenteel hoog op in Vlaanderen. En als we de weermannen en -vrouwen mogen geloven, zal het kwik de komende dagen nog meer stijgen. Niet iedereen kan even goed tegen deze hitte en zoekt daarom naar manieren om zijn huis structureel te koelen. De warmtepomp kan hier soelaas bieden. De Vlaamse Regering besliste dit weekend bijkomend in te zetten op hernieuwbare energie. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw een verstandige keuze.

Warmtepompen bieden veel meer mogelijkheden dan je denkt!

14 Mei 2018
Warmtepompen zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van grote én kleine projecten. Warmtepompen zorgen ervoor dat gebouwen energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof worden. Maar warmtepompen bieden nog veel meer mogelijkheden dan algemeen bekend.

Het energiebeleid moet niet focussen op meer elektriciteit, wel op minder CO2

23 Januari 2018
Als Belgische vereniging van leveranciers van verwarmingsmateriaal houdt ATTB de vinger aan de pols van de verwarmingsmarkt. De belangrijkste vaststelling blijft dat de vervanging van verouderde ketels nog steeds te traag verloopt, waardoor onze woningen veel te veel CO2 blijven uitstoten. Volgens ATTB is een activering van de markt dan ook noodzakelijk. De situatie stagneert al enkele jaren, hoewel de uitdagingen in een snel tempo op ons afkomen. 

Persbericht Belgische warmtepompassociatie Batibouw 2018

11 Januari 2018
Warmtepompen zetten de gratis energie die in de grond, het water of de lucht is opgeslagen om in warmte voor je centrale verwarming en je sanitair warm water. Ze zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie en ze zorgen ervoor dat je woning energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof wordt. In nieuwe, goed geïsoleerde woningen, met vloerverwarming of radiatoren op lage temperatuur zijn warmtepompsystemen al vrij populair. Maar ook bij renovaties bieden zij tal van mogelijkheden.

Waarom worden er per jaar minder dan 10.000 warmtepompen verkocht en meer dan 200.000 verwarmingsketels?

18 Oktober 2017
Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt zich grote vragen bij het huidige energiebeleid in ons land.

Uitbreiding energielening vanaf 1 oktober 2017

03 Oktober 2017
Vanaf 1 oktober 2017 wordt de Vlaamse energielening uitgebreid. Een energielening kan je afsluiten bij een energiehuis. Met een energielening kan je BENOvatiewerken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning, o.a. voor de investering in isolatie, nieuwe ramen, een nieuwe verwarmingsinstallatie of zonnepanelen. Daarnaast geldt de energielening ook voor nieuwbouw, maar wel op voorwaarde dat je BEN bouwt (E30).

Zonneboilers en warmtepompen wegen zwaarder door bij berekening E-peil

15 September 2017
De Vlaamse regering heeft het voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein goedgekeurd om de rekenmethodiek 'Energieprestatie en Binnenklimaat' (EPB) te optimaliseren. Warmtepompen en zonneboilers zullen daardoor in de toekomst meer meetellen voor een gunstiger, lager E-peil van gebouwen. 'Warmtepompen en zonneboilers zijn tot nu toe onterecht minder aantrekkelijk omdat ze onvoldoende verrekend werden in de EPB-scores. Dat zetten we recht', aldus minister Tommelein.

10e Warmtepompsymposium

08 Augustus 2017
Het Warmtepompplatform van ODE (Organisatie Duurzame Energie) en het SmartGeotherm-project organiseren op 7 september 2017 gezamenlijk het 10e Warmtepompsymposium in het nieuwe Cultureel Centrum De Factorij in Zaventem.

REScert-aannemer verplicht vanaf 1 juli 2017 voor premie zonneboiler en warmtepomp

13 Juni 2017
Voor wie een zonneboiler of warmtepomp plaatst, wijzigen de premievoorwaarden vanaf 1 juli 2017.

Elk huis zijn warmtepomp?

06 Juni 2017
Bij nieuwbouw kan je er bijna niet meer omheen, maar op de renovatiemarkt blijken warmtepompinstallaties veel minder goed hun weg te vinden. Onterecht, zo vindt het consortium InfoWarmtePomp.be. Want hoewel klassieke warmtepompsystemen vooral geplaatst worden in nieuwe, goed geïsoleerde woningen, met vloerverwarming of radiatoren op lage temperaturen, kunnen zij ook een goede oplossing zijn voor de renovatiemarkt. Daarnaast zijn er ook specifiek ontworpen warmtepompen zoals de hybride warmtepompen en warmtepompboilers die voor verbouwers heel veel voordelen opleveren.

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen en bestaat uit leden van Climafed, de Belgische federatie voor klimaattechnologieën (tot voor kort bekend als ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België) en van FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.