Warmtepompen zijn altijd de verstandigste keuze, ook bij renovatie

03 Februari 2020
Het is ondertussen voldoende bekend, of zou dat toch moeten zijn, dat bij nieuwbouw een warmtepomp altijd een uitstekende investering is. Een goed geïsoleerde, luchtdichte bouwschil zorgt ervoor dat de warmteverliezen beperkt zijn en een warmtepomp optimaal kan renderen. Het consortium InfoWarmtePomp.be wil er graag op wijzen dat ook bij verbouwingen bijna steeds een warmtepomp kan geïnstalleerd worden, op voorwaarde dat het gebouw eerst goed wordt geïsoleerd en luchtdicht gemaak

Persbericht Vlaams Energieagentschap: Resultaten marktonderzoek - Vlamingen over energie

29 November 2019
Hoewel iedereen intussen overtuigd is van het belang van energiebesparing vertaalt dit zich nog onvoldoende in concrete actie, zo toont recent onderzoek in opdracht van het Vlaams Energieagentschap opnieuw aan. Belangrijke drempel: gebrek aan duidelijkheid. Niet enkel op financieel vlak maar ook wat betreft de toekomstige energie-eisen, de lange termijn voordelen van energiemaatregelen en de verzekerde kwaliteitsvolle en tijdige uitvoering van de werken. 

Milieuvriendelijk verwarmen en ook nog zuinig koelen? Welkom in de wondere wereld van de warmtepomp!

09 Oktober 2019
Warme zomers met hittegolven zullen naar alle waarschijnlijkheid een normaal fenomeen worden. Voor onze steeds beter geïsoleerde woningen heeft dat een belangrijk gevolg, want ze blijven de warmte binnen houden, zoals koffie of thee in een thermosfles warm kan blijven. Dat is nu al de realiteit bij nieuwbouw, en dat zal het worden bij bestaande woningen die ingrijpend worden nageïsoleerd.

Hoe energie(on)zuinig is je woning en wat kan je eraan doen?

03 Oktober 2019
10 cm isolatie in mijn hellend dak, volstaat dat wel? Dubbel glas met een Ug-waarde van 2,8 W/m²K, houdt dat de warmte voldoende binnen en de koude genoeg buiten? Schimmel in de badkamer, hoe los ik dat op? Een slechte EPC-score doordat ik elektrisch verwarm, hoe maak ik dat goed? Ik heb geen mechanisch ventilatiesysteem, is dat erg? Ik heb geen waterontharder en ook geen regenwaterfilter, is dat een probleem? Allemaal vragen die woningeigenaars zich kunnen stellen. 

Verkoop van warmtepompen stijgt met meer dan 20%

17 Juni 2019
Warmtepompen zetten de gratis energie die in de grond, het water of de lucht is opgeslagen om in warmte voor de verwarming en het sanitair warm water van onze gebouwen. Ze zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van grote én kleine projecten. Het is dan ook een beetje verwonderlijk dat het marktaandeel nog steeds vrij bescheiden is. Vorig jaar steeg de verkoop wel met meer dan 20% en werden er voor het eerst meer dan 78.000 stuks grond-water-, water-water-, lucht-water- en lucht-luchtwarmtepompen én warmtepompboilers verkocht.

PERSBERICHT: Premie warmtepompboiler bijna 300 keer aangevraagd

25 Maart 2019
De premie voor een warmtepompboiler ter waarde van 400 euro is sinds de lancering op 1 maand tijd al bijna 300 keer aangevraagd. Een warmtepompboiler voor sanitair warm water is tot zeventig procent energiezuiniger dan een gewone elektrische boiler. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: "De nieuwe premie voor een warmtepompboiler blijkt een instant succes. Vlamingen volgen de technologische ontwikkelingen blijkbaar op de voet en waarderen de ondersteuning door de Vlaamse overheid."

Vlaams minister Lydia Peeters is de nieuwe meter van SolarBoy én van de pasgeboren WarmtepompboilerBoy

21 Februari 2019
Deze voormiddag, op de openingsdag van Batibouw, heeft Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Lydia Peeters, met veel plezier en enthousiasme, het meterschap aanvaard van SolarBoy en van de pasgeboren WarmtepompboilerBoy. SolarBoy, de mascotte van het infoplatform van de Belgische zonneboilerassociatie Belsolar en het infoplatform InfoZonneBoiler.be, is het ondertussen al bekende figuurtje met een zonnecollector als hoed, een opslagvat als romp en een douchekop waaruit warm water komt als onderlijfje.

Persbericht Batibouw 2019: Verkoop van warmtepompen met 10% gestegen in 2018! Wordt 2019 het jaar van de definitieve doorbraak?

31 Januari 2019
Het consortium InfoWarmtePomp.be, een initiatief van de belangrijkste Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, denkt - na de mooie groeicijfers van 2018 - dat 2019 wel eens het jaar van de definitieve doorbraak van deze technologie zou kunnen worden. Warmtepompen kunnen immers een belangrijke bijdrage leveren om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen en het aandeel hernieuwbare energie significant te verhogen, waardoor we de Europese doelstellingen ter zake kunnen realiseren.

Vanaf 2019: nieuwe premie voor warmtepompboiler, premie voor zonneboiler hoger dan eerst gepland

03 December 2018
Wie een warmtepompboiler plaatst, kan vanaf 1 januari volgend jaar een premie van 400 euro aanvragen. De Vlaamse regering heeft definitief het licht op groen gezet. Debestaande premie voor een zonneboiler wordt niet verlaagd zoals eerder was gepland. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: 'Investeren in hernieuwbare energie is voordelig voor uw factuur én voor het milieu. Met onze premies trekken we twijfelaars over de streep.'

Nieuwe huisstijl en nieuwe website voor ATTB: meer dan alleen een nieuw jasje

29 Oktober 2018
ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, werd in 1973 opgericht als vereniging van fabrikanten van verwarmingsketels. Later traden ook producenten en invoerders van hernieuwbare verwarmingssystemen toe net als bedrijven die aanverwante producten en diensten aanbieden. En waar ATTB zich aanvankelijk vooral toelegde op het verzamelen van betrouwbare marktgegevens, is de associatie vandaag uitgegroeid tot hét informatie- en vertegenwoordigingsplatform voor de hele verwarmingssector. 

InfoWarmtePomp.be is een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, en van  FRIXIS, de Belgische koninklijke vereniging voor koude en luchtbehandeling. Het infoplatform wil een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die particulieren en professionelen hebben over warmtepompen. Onze privacy policy vindt u hier.